Karty pracy
Oceń publikację

Przechowywanie żywności: badamy informacje na etykiecie

Przechowywanie żywności: badamy informacje na etykiecie

Zadanie to jest skierowane na rozwój społecznej i prozdrowotnej kompetencji dzieci w młodszym wieku szkolnym. W toku wykonywania zadania dziecko nauczy się określania, czy produkt nadaje się do spożycia, w oparciu o datę produkcji i końcową datę ważności produktów. Dziecku zaproponowano wypełnić tabelę, wykonując proste obliczenia i wpisując niezbędne dane do pustych komórek, a także napisać, dlaczego niektóre produktu należy przechowywać w lodówce, a inne – w suchym i ciepłym miejscu. Wykonanie zadania przyczyni się do rozwoju umiejętności zwracania uwagi na etykietę produktu w celu zaoszczędzania własnych pieniędzy i utrzymania zdrowia.

OCENA ZADANIA
5.00
(1 oceny)
Liczba pobrań 59
Występuje w programach nauczania: